mammatill4pojkar!

One pot Pasta vegansk

Ingredienser 4 portioner
4 st finhackade soltorkade tomater (i olja)
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor (pressade)
5 dl växtbaserad mjölk (ex: mandel- havre- eller sojamjölk)
400 g rigatoni pasta
2 röda spets paprikor (hackade)
500 gram krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 nävar spenat
3/4 av en hel basilika planta
5 körsbärstomater
Topping: Bjäst

Gör såhär:
Ta 1 msk av oljan från de soltorkade tomaterna och häll i en stor kastrull på medium värme. Ha i de soltorkade tomaterna, tomatpurén och vitlök och fräs tills tomatpurén blir lite mörkare och karamelliserad, cirka 3 minuter.

Tillsätt mjölk, pasta, paprikor, krossade tomater, sambal oelek och salt i kastrullen och rör om ordentligt. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till lite lägre värme, täck över med lock och låt det puttra i 15-20 minuter eller tills pastan är färdig kokt. Rör om då och då så att inte pastan fastnar.

När pastan känns al dente häll i spenat, basilika och tomatskivor. Blanda runt allt ordentligt. Det känns sm att det är mycket spenat men när spenaten blir varm sen så kommer den att minska i volym. Låt det stå på medium värme i ett par minuter.

 

Nu är det klart att serveras! Toppa gärna med lite bjäst (finns här: KLICK!! ). För er som inte vet vad bjäst är så är bjäst en jättebra källa till B-vitamin. En tesked Bjäst Flingor ger mer än hela dagsbehovet av vitamin B1. 1,5 matsked ger dessutom dagsbehovet av vitamin B2 och niacin. Dessutom är det gott! Detta ger lite smaken av permesan enligt mig. 

Ett fantastiskt gott recept av Ellen Färnström testa detta det är så jäkla gott jag gör det så fort jag kan en stor favorit hos mig 

jag kommer aldrig äta riktigt kött mer i hela mitt liv man läser ofta hur djur blir behandlade därför tar jag avstånd från kött helt o hållet 

men kommer aldrig hindra någon från o äta om dem vill